Hvorfor Er Grøn Te Sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.

Grøn te sættes tit i forbindelse med kræft, når der snakkes om en sund effekt. Effekten af grøn te kan tit blive talt op til mere, end hvad den egentligt er, men der er noget om snakken, når det kommer til grøn te.

Derfor er grøn te sundt

En af årsagerne til at grøn te er sundt, er, at tebladene, til forskel fra andre tesorter, dampes umiddelbart efter plukningen. Dermed standses gæringsprocessen. Tebladene bliver derefter tørret og rullet. 

Det er netop denne proces, der sikrer, at indholdet af stoffer som polyfenoler forbliver højt i den grønne te. Polyfenoler virker blandt andet som antioxidanter, hvilket beskytter imod dannelsen af frie radikaler.

Frie radikaler er molekyler, der er kemisk ustabile. Det er disse, der sætter gang i de skadelige virkninger, der fører til blandt andet kræft, sukkersyge og hjerte-karsygdomme. Antioxidanterne i den grønne te er her medvirkende til at bremse dannelsen af frie radikaler i kroppen.

Du får blandt andet også antioxidanter ind via din kost, hvor du får det i C- og E-vitaminer.

Forskningen i forhold til grøn te og kræft er ikke helt fyldestgørende. Grøn te viser dog flere og flere egenskaber, der er hæmmende på kræftcellerne ved, at den stopper væksten af kræftcellerne, samtidig med at den øger celledøden.

Grøn te har især vist sig at have særligt gavnlige virkninger i forhold til prostatakræft. Organisationer som Kræftens Bekæmpelse skriver derfor ikke overraskende positivt om grøn te. Så hvis du er blevet ramt af kræft, så bør du overveje at drikke grønt te i stedet for kaffe eller andre tesorter, når du vil have en varm drik.

Tak til avXperten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Hos avXpertens webshop finder du et af Danmarks største udvalg af elektronik samt tilbehør hertil. Se eksempelvis deres udvalg af smarte bluetooth høretelefoner, hvor du også kan finde de populære Apple AirPods.

Flere indlæg

Hvor meget te må man drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om…

Hvad smager bedst kaffe eller te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, …

Hvad er kvæde te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en ri…

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …

Hvad er te? Historien bag den kendte drik

21/09/2020 08:34
Billede: Jumpstory

Te er en varm og aromatisk drik. Te laves ved, at man hælder varmt vand over blade fra tebusken, som derefter afgiver farve og smag til vandet. 

Te har været drukket i mange år, især i…

Hvad er grøn te godt for? Se effekterne her

18/09/2020 13:04
Billede: canva.com

Selvom forskningsresultaterne ikke er endegyldige, så er der flere og flere ting, der peger på, at grøn te har en lang række sundhedsgavnlige effekter, der både kan være med til at højne din almene…