Hvad Er Grøn Te Godt For? Se Effekterne Her

18/09/2020 13:04
Billede: canva.com

Selvom forskningsresultaterne ikke er endegyldige, så er der flere og flere ting, der peger på, at grøn te har en lang række sundhedsgavnlige effekter, der både kan være med til at højne din almene sundhed, samt den kan have en forebyggende effekt på en række sygdomme.

Grøn te har indenfor de sidste 20 år vundet et stort indpas i den vestlige verden som både en velsmagende og helbredende drik. Grøn te har været drukket i store dele af Asien i flere tusinde år, men det er dog først i dette årtusinde, at den grønne te for alvor har vundet indpas i vesten.

Dette skulle grøn te være godt for

Der findes en lang række påståede effekter af grøn te. Nogle af dem er nok mere ønsketænkning og udokumenterede påstand end andre, men grøn te menes at være godt for:

  • Fremmer healing af celler i hjertet og hjernen 
  • Gavnlig virkning på ledbrusken og beskyttelse mod slidgigt 
  • Forebygger Alzheimers
  • Øger stofskiftet og fremmer vægttab
  • Passer på dine tænder, da den indeholder fluor
  • Modvirker allergi
  • Forebygger kræft

Netop at grøn te skal have forebyggende effekt mod kræft er en stærk påstand, som blandt andet Kræftens Bekæmpelse har været ude og afvise. 

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er der intet videnskabeligt bevis for, at grøn te kan forebygge kræft. Dog menes det, at grøn te kan have en kræfthæmmende virkning, hvor den stopper væksten af kræftcellerne, samt øger celledød. Her er der især set en effekt i forhold til prostatakræftpatienter.

Dokumentationen menes dog ikke at være stærkt nok til at kunne bevise, at grøn te i sig selv har en effekt, da det oftest ses, at individer der drikker grøn te også generelt lever en sundere livsstil.

Tak til avXperten

Til sidst takker vi avXperten for støtten til dette indlæg. Find et stort udvalg af alverdens elektronik, eller måske en ny smart gamer stol i deres store udvalg.

Flere indlæg

Hvorfor er grøn te sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.…

Hvor meget te må man drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om…

Hvad smager bedst kaffe eller te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, …

Hvad er kvæde te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en ri…

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …

Hvad er te? Historien bag den kendte drik

21/09/2020 08:34
Billede: Jumpstory

Te er en varm og aromatisk drik. Te laves ved, at man hælder varmt vand over blade fra tebusken, som derefter afgiver farve og smag til vandet. 

Te har været drukket i mange år, især i…