Hvad Er Te? Historien Bag Den Kendte Drik

21/09/2020 08:34
Billede: Jumpstory

Te er en varm og aromatisk drik. Te laves ved, at man hælder varmt vand over blade fra tebusken, som derefter afgiver farve og smag til vandet. 

Te har været drukket i mange år, især i Asien, men har i den vestlige verden været drukket i de sidste 4-500 år. De fleste forbinder måske endda mest af alt England med te, da den varme drik er blevet så stor en del af den engelske kultur.

Te findes i mange varianter

Te findes i dag i en lang række variationer og med et bredt spektre af smagsvarianter. Du kan derfor finde te med mange forskellige smagstyper, som først er kommet til indenfor de sidste 50-100 år.

Oprindeligt stammer te fra Kina og landene omkring Kina, men tebusken vokser i dag i mange andre lande og verdenstele, hvilket har været med til at udbrede tedrikken endnu mere.

Set med europæiske briller, så blev teen introduceret i begyndelsen af det 16. århundrede, hvor portugisiske handelsrejsende bragte tebladene med sig til Europa fra Kina.

Te drikkes ved, at du som sagt hælder varmt eller kogende vand ned over tebladene, som så afgiver farve og smag. Dette sker oftest ved, at bladene er pakket ind i et såkaldt tebrev, så teen ikke bliver grumset eller indeholder blade. 

Tebrevene gør det også muligt for drikkeren selv at styre smagens styrke alt efter, hvor længe tebrevet får lov til at blive i vandet.

I asiatisk naturmedicin har te i mange år været brugt som et middel til bedre helbred og sundhed. Der er også visse former for te, der har vist sig at have sundhedsgavnlige virkninger.

Tak for støtten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Hos avXpertens webshop finder du et enormt udvalg af smart elektronik, lige fra de mest moderne bluetooth enheder til en fed LP afspiller eller måske et nyt keyboard.

Flere indlæg

Hvorfor er grøn te sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.…

Hvor meget te må man drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om…

Hvad smager bedst kaffe eller te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, …

Hvad er kvæde te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en ri…

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …

Hvad er grøn te godt for? Se effekterne her

18/09/2020 13:04
Billede: canva.com

Selvom forskningsresultaterne ikke er endegyldige, så er der flere og flere ting, der peger på, at grøn te har en lang række sundhedsgavnlige effekter, der både kan være med til at højne din almene…