Hvad Er Kvæde Te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en rigtig god smagsoplevelse. Det modsatte kan også gøre sig gældende, hvis du vælger en kvæde te af dårlig kvalitet.

Kvæde er på mange måder en mellemting mellem en pære og et æble. I forhold til te kombineres kvæde ofte med æbler, hvilket giver en karismatisk aroma og en stærk eftersmag, når man drikker kvæde te.

Det kendetegner kvæde te

Kvæde te findes i tre varianter, hvor du kan få grøn kvæde te, sort kvæde te og rooibos kvæde te (rød kvæde te). De tre former for kvæde te har hver deres kendetegn og styrker.

Den grønne kvæde te kombinerer kvæde med grøn sencha te og æbler. Det giver en meget kraftig og aromafyldt smag, der for mange kan virke lidt parfumeret. Her er det kvæde, der giver teen den kraftfulde smag og duft.

Hvis man kan tale om en klassisk kvæde te, så er det den sorte kvæde te, der af mange opfattes som at være den originale. Her er den sorte te kombineret med kvæde og tørrede æbler, hvilket giver en mere mild og rund eftersmag i forhold til den grønne kvæde te.

De to former for kvæde te var i mange år de eneste to, men der er sidenhen kommet en til. Rooibos kvæde te kommer fra det sydafrikanske, hvor rooibos kombineres med kvæde. Det er en mild te, som nærmest ikke indeholder koffein. Der er på mange måder mere tale om en urtedrik end en te her.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af elektronik som fx kabler eller sjove gadgets som en segboard gokart på deres store webshop.

Flere indlæg

Hvorfor er grøn te sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.…

Hvor meget te må man drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om…

Hvad smager bedst kaffe eller te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, …

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …

Hvad er te? Historien bag den kendte drik

21/09/2020 08:34
Billede: Jumpstory

Te er en varm og aromatisk drik. Te laves ved, at man hælder varmt vand over blade fra tebusken, som derefter afgiver farve og smag til vandet. 

Te har været drukket i mange år, især i…

Hvad er grøn te godt for? Se effekterne her

18/09/2020 13:04
Billede: canva.com

Selvom forskningsresultaterne ikke er endegyldige, så er der flere og flere ting, der peger på, at grøn te har en lang række sundhedsgavnlige effekter, der både kan være med til at højne din almene…