Hvor Meget Te Må Man Drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om dagen, uden det bliver skadeligt for dig.

Det betyder, at du i praksis kan drikke op mod 10 kopper te om dagen, uden det bliver skadeligt for dig. Overvej dog alligevel koffeinfri te, hvis du drikker så mange kopper te om dagen, da du også kan indtage koffein via kaffe, energidrikke eller andre former for fødevarer.

Få mindre koffein med urtete eller rød te

Hvis du gerne vil drikke meget te, uden du indtager så meget koffein, så kan du se på dit valg af te. Vælger du her urtete eller rød te fremfor grøn te eller sort te, så kan du nemlig mærkbart sænke dit koffeinindtag.

Te med koffein er især populært om morgenen, men ønsker du stadig at drikke te senere på aftenen, uden du også får den opkvikkende effekt, så kan du her med fordel vælge rød te eller urtete.

Der er faktisk mere koffein per deciliter i både kaffe og te, end der er i cola. Kaffe har typisk omkring 85 mg koffein for en kop på 125 ml, mens te i gennemsnit har 25 mg koffein per deciliter. Cola har kun 15 per deciliter, mens en Red Bull har 32 mg koffein per 100 ml. De 32 mg koffein per 100 ml i energidrik er nemlig lovkrav i Danmark.

Kommer du op over de 400 mg koffein om dagen, så advarer eksperterne mod effekterne, da det kan øge risikoen for en række sygdomme. 

Tak til avXperten

Vi siger tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et enormt udvalg af smart elektronik på avXpertens webshop, heriblandt det nyeste indenfor Apple AirPods, en smart digital fotoramme, trafikalarmer og meget, meget mere.

Flere indlæg

Hvorfor er grøn te sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.…

Hvad smager bedst kaffe eller te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, …

Hvad er kvæde te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en ri…

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …

Hvad er te? Historien bag den kendte drik

21/09/2020 08:34
Billede: Jumpstory

Te er en varm og aromatisk drik. Te laves ved, at man hælder varmt vand over blade fra tebusken, som derefter afgiver farve og smag til vandet. 

Te har været drukket i mange år, især i…

Hvad er grøn te godt for? Se effekterne her

18/09/2020 13:04
Billede: canva.com

Selvom forskningsresultaterne ikke er endegyldige, så er der flere og flere ting, der peger på, at grøn te har en lang række sundhedsgavnlige effekter, der både kan være med til at højne din almene…