Hvad Smager Bedst Kaffe Eller Te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, der smager bedst.

Kaffe er nemlig den mest populære varme drik set på verdensplan. For mange er kaffe også en fast del af hverdagsrutinen, hvor dagen skal skydes i gang med en varm kop kaffe.

Hvorfor drikker folk så te?

Kaffe kan, hvis man drikker den sort, have en bitter smag, som ikke alle kan lide. Derfor vælger mange at drikke te i stedet, da te ofte kommer med en mere blid og kraftig smag, som ikke har samme bitterhed, som kaffe kan have.

Både kaffe og te kan indeholde flere af de samme stoffer - blandt andet koffein, der er med til at kvikke folk op. Det er blandt andet koffeinen, der også er at finde i energidrikke, der er medvirkende til, at kaffen drikkes om morgenen, så folk kan kvikke op.

Mængden af koffein er dog forskelligt fra drikkevare til drikkevare. American Chemical Society anbefaler for eksempel, at man højt indtager omkring 400 mg koffein dagligt. Det svarer til tre store kopper kaffe, otte kopper sort te eller fire dåser energidrik.

Du skal dog op omkring 75 kopper kaffe om dagen, før du når et koffeinindtag, der kan være dødeligt. Så hvor meget kaffe drikker du om dagen? 

Netop forskellen i koffeinindholdet gør, at mange foretrækker kaffe fremfor te. For andre er det også smagen, der er forskellen. Her kan te blive for parfumeret eller kunstig i smagen, hvilket er grunden til, at mange vælger den fra.

Der findes dog mange gode te-varianter, der smager godt, men har du først haft en dårlig smagsoplevelse med te, så holder de fleste sig til den sikre vinder - nemlig kaffen.

Tak for støtten

Vi siger til sidst tak til avXperten for deres støtte til dette indlæg. På deres webshop finder du alverdens elektronik, heriblandt smarte headphones med bluetooth, segboards eller måske et sæt walkie talkies til ungerne.

Flere indlæg

Hvordan laver man brændenælde te?

15/10/2020 12:36
Billede: NipananLifestyle.com

Videoer er det helt store inden for sociale medier. Dette gælder både på Facebook, Instagram, Youtube og meget andet. Det nyeste skud på stammen er TikTok, der udelukkende består af videoer. Det ka…

Hvorfor er grøn te sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.…

Hvor meget te må man drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om…

Hvor mange kopper grøn te om dagen?

05/10/2020 10:10
Billede: Mareefe

Man skal have sovet ualmindeligt meget i timen, hvis det skulle have gået ens næse forbi, at det er sundt at drikke grøn te. Grøn te har rigtig mange sundhedsfordele, heriblandt forebyggelse mod di…

Hvad er kvæde te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en ri…

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …