Hvad Er Matche Te?

29/01/2021 16:32
Billede: Pixabay, dungthuyvunguyen

Matcha te er for tiden en meget populær drik, som indeholder masser af naturlige antioxidanter, giver masser af energi og er med til at vedligeholde dit immunforsvar. Derfor er der ingen grund til at at springe over - hvis man kan lide den lidt specielle smag vel og mærket. For Matcha er nemlig lidt bitter i smagen og kræver nok en smule tilvænning. 

Matcha te er en te, som stammer fra Japan og som består af grønne teblade, som bliver malet til fint pulver, deraf kommer den flotte grønne farve.

Teen kan både drikkes blandet med varmt vand, men mange drikker den også som en latte. For at lave latten lækker og skummende, skal man bruge et specielt bambuspiskeris. Dette kan ofte købes som et sæt, så man får både matcha te og piskeris samlet og som kan bruges igen og igen. 

Til latten skal der bruges:

  • 1 lille tsk. matcha pulver
  • 2 dl mælk (alt slags mælk kan bruges)
  • 1 dl kogende vand 
  • Evt. noget til at søde teen med (honning, sødemiddel etc.)

  Fremgangsmåde:

  Kom pulveret i en kop og pisk det med 1 spsk. vand. Pisk det indtil det er en fin og jævn masse uden klumper. Kom resten af vandet og evt. honning i og skum til sidst mælken i en mælkeskummer. Nu er det her du skal finde din indre kunstner frem og lave en smuk latteart med skummet. Men det er også helt okay bare at hælde den i, som den er :) Drys evt. med lidt matcha pulver på toppen. 

  Latten kan også spices op med lidt kanel eller kardemomme på toppen. 

  God fornøjelse og velbekomme! 

    Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Der kan du blandt mange andre ting, eksempelvis købe marguerit øreringe.

    Flere indlæg

    Hvad er Nada te?

    22/11/2022 10:34
    Billede: Pixabay, bytrangle

    Nada te er en variant i den store te-verden, der er udviklet af John Tindall, Gateway Clinic UK, der bliver betegnet som en af pionererne for netop Nada.

    Teen bliver brugt som en terapeutisk …

    Hvilken grøn te skal man vælge?

    09/08/2021 11:35
    Billede: Pixabay, Pexels

    Der findes flere forskellige slags grøn te. Derfor kan det altid være svært at sige, hvilken te man skal vælge. 

    Til at starte med kan vi indskrænke feltet til, at der er grøn te med a…

    Hvordan Laver man Hibiscus Te?

    10/06/2021 08:09
    Billede: Pixabay
    Hibiscus giver den smukkeste røde farve til dine drikke og giver en smag der fremtræder særligt godt i kolde tedrikke.

    Her får du en dejlig forfriskende opskrift på en kold te lavet på hibiscu…

    Hvad er brændenælde te godt for

    09/04/2021 12:14
    Billede: Pixabay, Mareefe

    Mange kender brændenælden som den farlige ukrudtsplante, som man helst ikke skal komme i nærheden af. Mange har måske også mødt den på udflugt med børnehaven eller på campingturen i skoven og …

    Hvad er Ceylon te?

    11/03/2021 14:32
    Billede: Pixabay

    Der findes så mange forskellige slags spændende og eksotiske te-typer i verden, som man hverken har hørt om eller smagt. En af dem er den type te, der kaldes Ceylon te. Hvis man er god til historie…

    Hvad er Darjeeling te?

    04/03/2021 10:12
    Billede: Pixabay

    Rundt omkring i verden findes der utroligt mange forskellige slags te. Især i Asien findes der mange forskellige slags te, der har masser af gavnlige effekter og som smager himmelsk. En af disse sl…