Hvad Er Brændenælde Te Godt For

09/04/2021 12:14
Billede: Pixabay, Mareefe

Mange kender brændenælden som den farlige ukrudtsplante, som man helst ikke skal komme i nærheden af. Mange har måske også mødt den på udflugt med børnehaven eller på campingturen i skoven og endda også prøvet at blive "brændt" af dens stikkende blade. Men frygt ej, for brændenælden kan mange andre ting end at brænde. Den er rigtig god som suppe og te og bringer mange forskellige gode egenskaber med sig. 

Derfor skal du drikke brændenældete: 

  • Den indeholder flavonoider - som er med til at bekæmpe betændelsestilstande i kroppen. Derfor er brændenældete meget anvendt til mennesker som lider af gigt. 
  • Brændenælden har også en vanddrivende og rensende effekt, hvilket kan være med til at afhjælpe eventuelle væske ophobninger.
  • Den er også rig på vitaminer og mineraler - blandt andet indeholder den C-vitamin, A-vitamin, Jern, Kalcium, Forfor og Kalium.

Fun fact: I Storbritannien afholder man VM i brændenælde spisning, hvor man dyster om hvem der kan spise flest brændenælde blade, ja dem der stikker. Konkurrencen opstod i en strid mellem to naboer, om hvem der havde de længste brændenælder. Den ene mand var villig til at spise enhver af naboens brændenælder, der var længere end dem i hans egen have. På den måde opstod konkurrencen. 

Her skal vi huske at takke: Perlen Odense, der har ydet support og har økonomisk finanseret tilstedeblivelsen af dette indhold. Perlen Odense er kendt for at sælge f.eks: Medaljoner. Det betyder at Perlen Odense får et link i dette indhold.

Flere indlæg

Hvad er Nada te?

22/11/2022 10:34
Billede: Pixabay, bytrangle

Nada te er en variant i den store te-verden, der er udviklet af John Tindall, Gateway Clinic UK, der bliver betegnet som en af pionererne for netop Nada.

Teen bliver brugt som en terapeutisk …

Hvilken grøn te skal man vælge?

09/08/2021 11:35
Billede: Pixabay, Pexels

Der findes flere forskellige slags grøn te. Derfor kan det altid være svært at sige, hvilken te man skal vælge. 

Til at starte med kan vi indskrænke feltet til, at der er grøn te med a…

Hvordan Laver man Hibiscus Te?

10/06/2021 08:09
Billede: Pixabay
Hibiscus giver den smukkeste røde farve til dine drikke og giver en smag der fremtræder særligt godt i kolde tedrikke.

Her får du en dejlig forfriskende opskrift på en kold te lavet på hibiscu…

Hvad er Ceylon te?

11/03/2021 14:32
Billede: Pixabay

Der findes så mange forskellige slags spændende og eksotiske te-typer i verden, som man hverken har hørt om eller smagt. En af dem er den type te, der kaldes Ceylon te. Hvis man er god til historie…

Hvad er Darjeeling te?

04/03/2021 10:12
Billede: Pixabay

Rundt omkring i verden findes der utroligt mange forskellige slags te. Især i Asien findes der mange forskellige slags te, der har masser af gavnlige effekter og som smager himmelsk. En af disse sl…

Hvad er hvid te?

18/02/2021 18:52
Billede: Pixabay

Hvid te er som så meget andet noget, der stammer fra det gamle Kina. I følge myterne var det jomfruer, der var klædt i hvidt, som stod for at høste ingredienserne. Dette skulle angiveligt være sket…