Hvad Er Ceylon Te?

11/03/2021 14:32
Billede: Pixabay

Der findes så mange forskellige slags spændende og eksotiske te-typer i verden, som man hverken har hørt om eller smagt. En af dem er den type te, der kaldes Ceylon te. Hvis man er god til historie, så ved man sikkert godt, hvor teen stammer fra. Hvis ikke, så er der ikke andet at gøre end at læse videre.

Hvad er Ceylon te? Ceylon te er en fælles betegnelse for te, der kommer fra Sri Lanka. Ceylon er det tidligere navn for Sri Lanka, og er altså opkaldt efter det gamle navn. Sri Lanka er kendt for sine flotte natur og fantastiske te, der findes i tre varianter, nemlig Sort Ceylon te, Hvid Ceylon te og Grøn Ceylon te. Sri Lankas produktion af te er meget stor, og har en årlig bærdi på over 1,5 milliarder dollars.

Sri Lanka har en natur og et klima, der gør, at te har optimale forhold at gro under, hvilket naturligvis gør, at det er deres større eksportvarer. Teen er enormt populær blandt kendere over hele verden.

Den mest almindelige type Ceylon te er den sorte te, der har en mild citrus mag. Den hvide te er meget dyr og eksklusiv, og er langt mere sød i smagen. Den grønne te er mere skarp og bitter, og har nærmest en nøddeagtig smag.

Flere indlæg

Hvad er Nada te?

22/11/2022 10:34
Billede: Pixabay, bytrangle

Nada te er en variant i den store te-verden, der er udviklet af John Tindall, Gateway Clinic UK, der bliver betegnet som en af pionererne for netop Nada.

Teen bliver brugt som en terapeutisk …

Hvilken grøn te skal man vælge?

09/08/2021 11:35
Billede: Pixabay, Pexels

Der findes flere forskellige slags grøn te. Derfor kan det altid være svært at sige, hvilken te man skal vælge. 

Til at starte med kan vi indskrænke feltet til, at der er grøn te med a…

Hvordan Laver man Hibiscus Te?

10/06/2021 08:09
Billede: Pixabay
Hibiscus giver den smukkeste røde farve til dine drikke og giver en smag der fremtræder særligt godt i kolde tedrikke.

Her får du en dejlig forfriskende opskrift på en kold te lavet på hibiscu…

Hvad er brændenælde te godt for

09/04/2021 12:14
Billede: Pixabay, Mareefe

Mange kender brændenælden som den farlige ukrudtsplante, som man helst ikke skal komme i nærheden af. Mange har måske også mødt den på udflugt med børnehaven eller på campingturen i skoven og …

Hvad er Darjeeling te?

04/03/2021 10:12
Billede: Pixabay

Rundt omkring i verden findes der utroligt mange forskellige slags te. Især i Asien findes der mange forskellige slags te, der har masser af gavnlige effekter og som smager himmelsk. En af disse sl…

Hvad er hvid te?

18/02/2021 18:52
Billede: Pixabay

Hvid te er som så meget andet noget, der stammer fra det gamle Kina. I følge myterne var det jomfruer, der var klædt i hvidt, som stod for at høste ingredienserne. Dette skulle angiveligt være sket…