Hvad Er Darjeeling Te?

04/03/2021 10:12
Billede: Pixabay

Rundt omkring i verden findes der utroligt mange forskellige slags te. Især i Asien findes der mange forskellige slags te, der har masser af gavnlige effekter og som smager himmelsk. En af disse slags te er den te, man kalder for Darjeeling Te, der er opkaldt efter det sted på jorden, som den kommer fra.

Hvad er Darjeeling Te? Darjeeling Te er en te fra regionen af samme navn, der ligger i Vest Bengal i Indien. Darjeeling te findes i flere forskellige varianter, nærmere bestemt sort, grøn, hvid og oolong. En god og velbrygget Darjeeling te har en lys farve, der dufter mildt af friske blomster. Teen har en meget karakteristisk smag, der bedst kan betegnes som en smule bitter.

Darjeeling er det, man vil betegne som en relativt kompleks te. Alt efter variant, så kan den have mange forskellige nuancer. Den kan både smage vegetabilsk, moset, sød, frugtagtig, af citrus og af musket. Man vil få samme fornemmelse, som man får med en muskatvin.

Den helt rene og Darjeeling te af høj kvalitet er bredt anerkendt og meget efterspurgt i hele verden. Den er kåret og anerkendt med tilten “The Champagne og Teas” altså teens svar på champagne, hvilket betyder, at den er i en klasse for sig.

Flere indlæg

Hvad er Nada te?

22/11/2022 10:34
Billede: Pixabay, bytrangle

Nada te er en variant i den store te-verden, der er udviklet af John Tindall, Gateway Clinic UK, der bliver betegnet som en af pionererne for netop Nada.

Teen bliver brugt som en terapeutisk …

Hvilken grøn te skal man vælge?

09/08/2021 11:35
Billede: Pixabay, Pexels

Der findes flere forskellige slags grøn te. Derfor kan det altid være svært at sige, hvilken te man skal vælge. 

Til at starte med kan vi indskrænke feltet til, at der er grøn te med a…

Hvordan Laver man Hibiscus Te?

10/06/2021 08:09
Billede: Pixabay
Hibiscus giver den smukkeste røde farve til dine drikke og giver en smag der fremtræder særligt godt i kolde tedrikke.

Her får du en dejlig forfriskende opskrift på en kold te lavet på hibiscu…

Hvad er brændenælde te godt for

09/04/2021 12:14
Billede: Pixabay, Mareefe

Mange kender brændenælden som den farlige ukrudtsplante, som man helst ikke skal komme i nærheden af. Mange har måske også mødt den på udflugt med børnehaven eller på campingturen i skoven og …

Hvad er Ceylon te?

11/03/2021 14:32
Billede: Pixabay

Der findes så mange forskellige slags spændende og eksotiske te-typer i verden, som man hverken har hørt om eller smagt. En af dem er den type te, der kaldes Ceylon te. Hvis man er god til historie…

Hvad er hvid te?

18/02/2021 18:52
Billede: Pixabay

Hvid te er som så meget andet noget, der stammer fra det gamle Kina. I følge myterne var det jomfruer, der var klædt i hvidt, som stod for at høste ingredienserne. Dette skulle angiveligt være sket…