Hvad Er Grøn Te?

18/09/2020 12:45

Grøn te er en drik, som er lavet af tørrede blade fra Camellia Sinensis-planten. Bladene tørres her og indeholder et højt indhold af stoffer som polyfenoler og antioxidanter.

Grøn te anses derfor som både en helsedrik og et kosttilskud, da den indeholder en lang række positive ting, der menes at have helbredseffekter.

Grøn te og kræft - Skrøne eller sandhed?

Netop grøn tes forbindelse med positive helbredende effekter har flere gange sat teen i forbindelse med kræft. Hypotesen om at grøn te ligefrem kan forebygge kræft, er der dog ingen videnskabelige beviser på.

Dog har forskere fundet beviser på, at grøn te kan have kræfthæmmende virkninger, hvor indtagelse af teen kan være medvirkende til, at væksten af kræftceller stoppes samt øge celledød.

Det vil derfor være sikkert at sige, at lider man af kræft, så vil det at drikke grøn te ikke være en dårlig ide.

Selvom den forebyggende effekt ikke er endeligt bevist i forhold til grøn te og kræft, så har forskerne dog fundet frem til, at der muligvis kan være en effekt i forhold til brystkræft, tarmkræft, æggestokkekræft, prostatakræft og lungekræft. Resultaterne er dog ikke entydige.

Grøn te har dog en lang række andre fordele. Den indeholder nemlig en lang række stoffer, der har positive påvirkninger på mennesker. Deriblandt menes den at kunne forebygge virkningen af Alzheimers, samt have en positiv effekt på forbrændingen. 

Så søger man varme drikke, samtidig med at man gerne vil tabe sig, så er grøn te et stærkt alternativ til de andre varme drikke, der er på markedet.

Flere indlæg

Hvorfor er grøn te sundt?

12/10/2020 12:19
Billede: Pixabay

Det er efterhånden offentligt kendt, at grøn te er sundt og godt for en lang række ting. Grøn te anvendes derfor ofte som et kosttilskud og tit i forbindelse med særlige helbredssøgende virkninger.…

Hvor meget te må man drikke?

09/10/2020 10:23
Billede: Jumpstory

Hvor meget te du må drikke om dagen, afhænger af, hvor meget koffein der er i den te, som du drikker. Hvis du ellers holder en sund og varieret kost, så kan du godt indtage op mod 400 mg koffein om…

Hvad smager bedst kaffe eller te?

06/10/2020 09:39
Billede: Jumpstory

Hvad smager bedst, kaffe eller te? Det evige spørgsmål mellem folk der drikker verdens to mest populære vare drikke. Men hvad smager bedst? Ud fra hvad der bliver drukket mest af, så er det kaffe, …

Hvad er kvæde te?

25/09/2020 10:12
Billede: Jumpstory

Blandt de mange former for te finder du kvæde te. Kvæde te er lavet af kvæde, der er en æblelignende frugt fra Iran (det gamle Persien). Hvis kvaliteten af din kvæde te er i top, så kan du få en ri…

Hvilken te er koffeinfri?

21/09/2020 08:58
Billede: Pixabay

Se på din tes farve. Her kan du nemlig se, hvilken te der er koffeinfri. Rød te og urtete er som udgangspunkt koffeinfri, mens sort, grøn og hvid te alle indeholder koffein. Sort te er den te, der …

Hvad er te? Historien bag den kendte drik

21/09/2020 08:34
Billede: Jumpstory

Te er en varm og aromatisk drik. Te laves ved, at man hælder varmt vand over blade fra tebusken, som derefter afgiver farve og smag til vandet. 

Te har været drukket i mange år, især i…