Klimaet har en stor betydning for muligheden for dyrkning af teplanter. Te dyrkes derfor nærmest udelukkende i østen, hvor lande som Indien, Sri Lanka, Kina og flere asiatiske lande står for hovedparten af teproduktionen.
Grunden til te dyrkes i disse lande er, at den skal dyrkes i subtropiske og tropiske klimaer, samt at den bedst gror i sur jord. Disse klimaer er kendetegnet ved, at de har lange og våde somre og korte og milde vintre, hvor nattefrost er en sjældenhed.
Her dyrkes teen
Når man ser på hvor de store teproducerende lande ligger, er det tydeligt at se, at der er tale om østen. Dog sniger Kenya sig ind som det eneste afrikanske land i top 10 over de største teproducerende lande i verden.
- Kina
- Indien
- Kenya
- Sri Lanka
- Vietnam
- Tyrkiet
- Indonesien
- Myanmar
- Iran
- Bangladesh
Kommer man udover top 10-listen er der også andre lande på, som gør, at teproduktionen er spredt ud over flere lande og flere verdensdele. De øvrige teproducerende lande med en produktion af et væsentligt omfang tæller:
- Argentina
- Australien
- Azerbaijan
- Azoerne
- Brasilien
- Burma
- Burundi
- Cameroun
- Ecuador
- Etiopien
- Georgien
- Malawi
- Peru
- Rusland
- Rwanda
- Sydafrika
- Taiwan
- Tanzania
- Uganda
- Zimbabwe
Den tidligste kilder med henvisning til drikning af te går tilbage til Kina, hvor kineserne lavede en bryg fra bladene fra Cameila Sinensis. Andre kilder peger på Myanmar og Irrawaddy-floddalen, samt de tilgrænsende dele af Kina, som teens oprindelsessted.
Der er dog næppe nogen tvivl om, at området i og omkring Kina er teens oprindelsessted. Teen blev her drukket i flere tusinde år, inden hollandske købmænd i begyndelsen af 1600-tallet bragte teen til Europa.